Imago, dresscode, Imago

Imago: dresscode voor succesvol onderhandelen

Even een testje

Stel, je gaat een contractonderhandeling voeren met een belangrijke klant en je wilt een extra onderhandelaar meenemen.

Wie van deze vrouwen schat je in als de beste onderhandelaar ?

Grote kans dat je gekozen hebt voor de dame op de rechter foto. Een strenge, zakelijke outfit en dito uitstraling wordt eerder gekoppeld aan goede onderhandelingsvaardigheden dan een casual outfit. Dit hoeft niet per definitie een pak te zijn. Het gaat erom dat je met je uiterlijke presentatie respect afdwingt bij de tegenpartij. Dat ze jou zien als een gelijkwaardige en kundige onderhandelingspartner. Bekijk je outfit vanuit deze gedachte en maak de zakelijke vertaalslag die past bij jouw persoonlijke situatie. Want door met je visuele verschijning al te suggereren dat je goed kunt onderhandelen, geef je jezelf al een flinke voorsprong in het onderhandelingsproces.

Investeren in je imago loont

Of je nu onderhandelt over je promotie, voor een salarisverhoging of om een groot contract bij de klant binnen te slepen, investeren in je imago loont! Bijvoorbeeld in het trainen van je onderhandelingsvaardigheden en zeker ook in de aanschaf van de juiste onderhandelingsoutfit om deze vaardigheden kracht bij te zetten.  Je zou denken dat het wel of niet krijgen van promotie niet afhankelijk is van je uiterlijk en kleding. Toch zijn er veel mensen die inhoudelijk al op een hoger niveau zitten, maar bij wie de promotie naar de betreffende functie steeds uitblijft. Vaak heeft dat te maken met het beeld dat men heeft van iemand in deze (hogere) functie, waar de betreffende persoon niet in past. Bekijk jezelf kritisch en zorg ervoor dat je aan het beeld voldoet.

Wil je weten wat jij het beste kunt aantrekken als je succesvol wilt onderhandelen? In de training Zien ze wel hoe goed je bent krijg je alle tips daarvoor.

ZIEN ZE WEL HOE GOED JE BENT?

ONLINE TRAINING

Zien ze wel hoe goed je bent.