Imago

Imago: tips voor slim shoppen in de sale

Zo voorkom je miskopen

Meer dan de helft van de aankopen die in de uitverkoop wordt gedaan, is een impulsaankoop waarvan je achteraf spijt hebt. Laat je niet verleiden tot aankopen die vervolgens je kledingkast niet meer uit komen. Met deze tips gaat dat zeker lukken.

Wat heb je nodig, business of casual?

Bekijk, voordat je gaat shoppen, eerst je kledingkast. Zijn er kledingstukken die vervangen moeten worden? Met een wensenlijstje blijf je gefocust op wat je echt nodig hebt, in plaats van dat je het zoveelste zwarte jurkje scoort. Houd daarbij ook rekening met de verhouding tussen je zakelijke en prive-garderobe. Met een vijfdaagse werkweek moet je kledingkast voor het grootste deel bestaan uit kleding die je zakelijk kunt dragen.

Blijf weg van modehypes

Trendy kleding kan nu nog geweldig staan, maar is volgend jaar misschien outdated. In veel boetieks hangen al pre-collecties (voorcollecties voor het nieuwe seizoen). Bekijk deze eerst om alvast een idee te krijgen wat de mode van het nieuwe seizoen gaat worden en begeef je pas daarna naar de koopjeshoek. Is het de investering waard? Koop alleen iets waarvoor je ook het volle pond had willen betalen. Ook al betaal je maar de helft van de prijs, als je het vervolgens niet draagt is het zonde van de investering. Basics zijn altijd goed om in de uitverkoop te kopen. Tijdloze items in neutrale kleuren die je een aantal seizoenen achter elkaar kunt dragen, zijn de investering meer dan waard. Wees wel kritisch en let extra op de pasvorm en of de kleur je staat.

Update je bestaande outfits met nieuwe accessoires

Met een nieuw paar schoenen, een mooie riem of ketting geef je je outfit snel een nieuwe uitstraling. De sale is het moment om je slag te slaan. Kies accessoires die je door kunt dragen, zo heb je er langer plezier van. Verder zijn alle hierboven genoemde tips vanzelfsprekend ook op accessoires van toepassing.

Sla je slag online

Is het artikel wat je zoekt weg in de winkel, of niet meer verkrijgbaar in jouw maat? Check dan of het nog in de webshop of ergens anders online verkrijgbaar is. Of zorg ervoor dat je items die je graag wilt hebben van tevoren al als favoriet instelt. Als de sale begint hoef je alleen nog maar je favorieten lijstje te checken.

Shop-ze!

ZIEN ZE WEL HOE GOED JE BENT?

ONLINE TRAINING

Zien ze wel hoe goed je bent.