Imago

De streep als visuele tool

Onbewust beïnvloeden met strepen

Wat zegt het over jou als je graag kleding met een streepjespatroon draagt? Elke maand bespreken we een visuele tool die jij ook kunt toevoegen aan je zakelijke toolbox.

Je zou denken dat iemand die graag strepen draagt simpelweg een voorkeur heeft voor dit specifieke patroon vanwege de esthetiek of het tijdloze karakter ervan. Achter de streep schuilt echter veel meer dan dat.

Dit zijn de drie belangrijkste visuele cues van de streep:

 

  1. Organisatie en orde: Strepen zijn vaak symmetrisch en geordend. Een persoon die regelmatig strepen draagt, hecht waarde aan organisatie, structuur en netheid.
  2. Assertiviteit: Strepen stralen een gevoel van zelfverzekerdheid en assertiviteit uit. Iemand die graag strepen draagt, vertelt dus onbewust dat hij of zij een sterke persoonlijkheid heeft.
  3. Optische illusie: Afhankelijk van de richting en breedte hebben strepen optisch invloed op het lichaam. In verticale strepen lijk je langer, terwijl horizontale strepen breder of korter maken, afhankelijk van de positie.

Of de streep ook voor jou geschikt is hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan je lichaamsvorm en gewenste uitstraling, maar ook aan de kleurcombinatie en breedte van de streep zelf.

Wil jij leren hoe je de streep en ook andere prints als strategische tool gebruikt in jouw zakelijke toolbox? Dit is een van de onderdelen die je tegenkomt in de training Zien ze wel hoe goed je bent.

Na deze training:

  • Weet je hoe je de beeldvorming van anderen beïnvloedt;
  • Is jouw verpakking perfect afgestemd op je inhoudelijke kwaliteiten;
  • Beschik je over een duidelijke profilering die zorgt voor draagvlak en invloed;
  • Zien ze zeker hoe goed je bent!

De training staat voor je klaar in onze online Academy. Hij bestaat uit vijf interactieve online modules en een live 1-op-1 coaching sessie met onze imago-expert die je voorziet van persoonlijke tips en adviezen.

 

ZIEN ZE WEL HOE GOED JE BENT?

ONLINE TRAINING

Zien ze wel hoe goed je bent.