Solliciteren

5 tips voor een professionele profielfoto op LinkedIn

Een professionele profielfoto valt meer op

Je profielfoto is één van de belangrijkste elementen op je LinkedIn-profiel. Een professionele eerste indruk nodigt uit om de rest van je LinkedIn-profiel te lezen. Je LinkedIn-profiel valt zo’n 14x meer op door een professionele profielfoto! Onze professionele fotograaf gespecialiseerd in portretfotografie, weet hoe je een sterke LinkedIn-foto maakt. Lees hier zijn tips voor je profielfoto:

1. Laat een professionele profielfoto maken

Laat de ruimte voor je profielfoto niet leeg: niemand neemt je serieus als er geen profielfoto op je LinkedIn-pagina staat. Laat je portretteren door een professionele fotograaf: deze heeft de juiste belichting en coacht je tijdens de fotoshoot voor de juiste expressie. Maak eventueel ook gebruik van een visagist. Ben je een professional? Profileer je dan ook zo!

2. Wees jezelf op je profielfoto

Als ik een zakelijke bespreking heb, bekijk ik altijd iemands LinkedIn-profiel. Dit is handig als je voor de eerste ontmoeting een koffie- of lunchafspraak maakt. Is je profielfoto meer dan twee jaar oud? Heb je een andere haarstijl? Of draag je nu een bril maar draag je deze niet op je profielfoto? Dan is het tijd voor een nieuw headshot.

3. Vul het kader met je gezicht

Personen die je LinkedIn-pagina bezoeken, willen weten hoe je gezicht er uitziet. En als mensen nog naar jou op zoek zijn, herkennen ze je op hun smartphone niet zo snel als je een profielfoto gebruikt waar je helemaal opstaat. Zorg daarom dat alleen je hoofd op de foto staat, zeker niet veel lager dan de schouders. Vaak snij ik ook de bovenzijde van het hoofd af voor meer filmische uitstraling. Lees hier over het gebruik van visagie voor een professionele profielfoto.

4. Kleed je gepast

Welke kleding je draagt, is ook een belangrijke factor voor een goede LinkedIn-foto. Ben je advocaat of werkzaam op een corporate afdeling in een financiële sector dan is een formelere outfit, bijvoorbeeld een pak eerder vanzelfsprekend. IT-ers of medici kiezen eerder voor informele kleding. Kleed je naar wat gebruikelijk is in je beroep of branche en naar wat jij wilt uitstralen. En probeer diverse outfits uit. Op de foto staat het soms heel anders dan voor de spiegel. Lees hier meer over een professioneel imago.

5. De achtergrond van je profielfoto

Ik raad een rustige, egale achtergrond aan. Het beroep van de geportretteerde weegt mee in de keuze van de achtergrond. Een therapeut adviseer ik eerder een lichtere, minder formele, achtergrond dan bijvoorbeeld een advocaat..

Wil je je personal branding weer up-to-date krijgen? In de Wasstraat maakt onze fotograaf professionele profielfoto’s die je gebruikt voor je CV, je LinkedIn profiel en andere social media. Bekijk het aanbod via onderstaande button.

 

KAN JOUW ZICHTBAARHEID WEL EEN OPPOETSBEURT GEBRUIKEN?

DE WASSTRAAT

Alle tools voor een vitale en professionele appearance